Companii

Acţionarul Alexandrion devine administrator

Acţionarul Alexandrion devine administrator

Salameh Nawaf

Autor: Ioana David

27.09.2011, 00:01 1283

Alexandrion Grup România, unul dintre principalii jucători de pe piaţa băuturilor alcoolice, l-a numit în poziţia de administrator pe omul de afaceri Salameh Nawaf, poziţie deţinută anterior de Georgios Christoforidis, potrivit unui anunţ publicat de companie în Monitorul Oficial.

Salameh Nawaf, 46 de ani, cetăţean român născut în Siria, deţine 50% din acţiunile companiei. Ceilalţi acţionari ai com­pa­niei sunt trei firme înregistrate în Cipru: N. Stratigis Hol­dings Limited, Tzardis Holdings Limited şi Bitzarakis Hol­dings Limited.

"Pentru o perioadă, începând cu data de 19 august 2011 şi până la data de 22 august 2012, societatea va fi administrată de un administrator unic, Salameh Nawaf", se arată în anunţ. Conform aceleiaşi surse, fostul administrator Georgios Christoforidis îşi începuse mandatul la 22 august 2008. Christoforidis era şi CEO companiei.

Contactaţi de Ziarul Financiar în legătură cu această schim­bare, reprezentanţii Alexandrion au spus: "Alexan­drion Grup România a început pe data de 1 august un proces detaliat de restructurare la toate nivelurile". Compania a mai precizat că procesul este în plină desfăşurare şi că va anunţa noua structură de conducere în perioada următoare.

Principalii competitori ai Alexandrion Group, companie cu o cifră de afaceri de 37,4 mil. euro anul trecut, sunt pro­du­cătorii locali Prodal '94 şi Scandic Distilleries şi importatorii Cristalex, Pernod Ricard România şi Sollers PPD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO