Companii

Acord de principiu pentru fuziunea Rafo - Carom

21.07.2004, 00:00 18

Actionarii societatii Rafo Onesti au aprobat majorarea capitalului social al rafinariei cu suma de 6,6 milioane dolari, la aceeasi reuniune exprimindu-si acordul de principiu pentru fuzionarea prin absorbtie cu Carom Onesti.
Majorarea de capital reprezinta investitii de mediu si investitii tehnologice prevazute pina la data de 30 iulie 2004, asumate prin contractul de privatizare.
Operatiunea se va realiza prin aport in numerar al firmei Balkan Petroleum, inregistrata in Marea Britanie, care controleaza 97,82% din capitalul rafinariei.
Compania britanica va primi peste 8,9 milioane de actiuni nou emise, cu o valoare nominala de 25.000 de lei. Pentru pastrarea participatiei actionarilor minoritari se va emite un numar suplimentar de titluri (9,3 milioane actiuni cu o valoare nominala de 25.000 de lei).
Titlurile ramase nesubscrise in urma exercitarii dreptului de preferinta vor fi anulate.
"Societatea nu acorda prima de subscriere deoarece capitalurile proprii ale societatii sint negative", precizeaza sursa citata.
In urma unei hotariri a Tribunalului Bacau, la Rafo Onesti a fost demarata procedura de reorganizare judiciara pentru recuperarea unor datorii de 7.673 miliarde de lei (circa 204 milioane euro) catre stat. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO