Companii

ACIC evalueaza contracte de 10 mil. DM in Germania

03.12.2001, 00:00 51



Antrepriza de Constructii si Instalatii Cluj (ACIC) a contractat, pe piata interna, pentrul anul 2002, lucrari in valoare de 500 de miliarde de lei, si evalueaza contracte de cel putin 10 milioane de marci in Germania, a declarat Valentin Scolobiuc, directorul general al companiei.

"Extinderea companiei pe piata germana a fost un pas important pentru imaginea firmei in cadrul licitatiilor internationale" a spus Scolobiuc.

ACIC a participat, in cadrul unui contract in valoare de 5 milioane de marci la lucrarile de modernizare si extindere ale aeroportului din Munchen.

De altfel, valoarea totala a lucrarilor companiei in Germania este de circa 10.700.000 de marci, din care au fost definitivate, pana la inceputul lunii noiembrie, contracte in valoare de 8 milioane de marci.

Pe piata interna, societatea a executat contracte in valoare de 200 de miliarde de lei, in primele zece luni ale acestuin an, echivalent cu cifra totala de afaceri a anului trecut.

Pentrul anul in curs societatea estimeaza incheierea unor contracte in valoare de circa 300 de miliarde le lei, in crestere cu 30% fata de anul anterior.

"Suntem pregatiti sa extindem activitatea companiei, atat pe plan intern, cat si international, principalele obiective fiind plasarea unor investitii viabile in teritoriu si realizarea de contracte in strainatate", a mai spus Scolobiuc.

ACI CLUJ este o societate care provine din Grupul de aantiere - Antepriza de Constructii al Trustului de Constructii Industriale Cluj fondat in anul 1952. Societatea a executat obiective importante in tara (inclusiv lucrari pentru Centrala Nucleara de la Cernavoda), precum si in strainatate (Germania, Rusia, Egipt, Libia.

Piata constructiilor din Romania a devenit din ce in ce mai concurentiala in ultimii ani, dupa ce majoritatea trusturilor de constructii s-au privatizat.

Astfel in acest moment piata este impartita intre marile companii foste de stat, privatizate in majoritate dupa metoda MEBO (cumparare de catre directori si salariati), cele aparute de la zero dupa 1990, fondate de oameni implicati in aceasta industrie si firmele straine, care au inceput sa simta potentialul pietei-mai ales in zona lucrarilor de infrastructura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO