Companii

Accor si-a facut companie pentru hotelul Novotel

22.03.2006, 00:00 102

Lantul hotelier francez Accor, care asigura managementul a patru hoteluri de pe piata romaneasca, a infiintat o companie pentru administrarea hotelului Novotel din Capitala.

Compania prin care francezii vor opera hotelul Novotel este Accor Hotels Romania, afirma Bruno Vinette, reprezentant Accor in Romania. Vinette ocupa si pozitia de director general al hotelului Sofitel din Bucuresti.

Novotel reprezinta prima investitie proprie a Accor in piata hoteliera din Romania si singura de pe piata autohtona a unui lant hotelier international.

Hotelul, cotat la patru stele, va fi deschis in luna iulie, anul acesta, si a necesitat o investitie de 33 mil. euro.

Societatea, detinuta in proportie de 100% de catre Accor Hotels Belgia, are un capital social de 1,75 mil. lei (circa 500.000 de euro).

Administratorii companiei nou-infiintate sunt Andre Roger Cantiniaux, director pentru Europa de Sud-Est in cadrul lantului Accor, si Ileana Preda, care a ocupat anterior pozitia de director financiar al Accor Services, unul din principalii emitenti de tichete de masa din Romania.

Hotelul Novotel va fi situat pe Calea Victoriei, va avea 277 de camere, un salon cu 300 de locuri, opt sali de conferinta, un centru de fitness cu piscina interioara si magazine.

Novotel se plaseaza astfel in imediata vecinatate a altor mari jucatori de pe piata de lux a Capitalei - Hilton, Continental si Bucuresti.

Accor opereaza sub contract de management cele trei hoteluri de trei stele Ibis (dintre care doua in Capitala si unul in Constanta) detinute de compania hoteliera romaneasca Continental, precum si hotelul Sofitel, clasificat la patru stele.

Sofitel a a avut o cifra de afaceri de 8,5 mil. euro in 2005. Hotelul este detinut de compania World Trade Center, printre actionarii acesteia numarandu-se Astra SA, AVAS, Bouygues Batiment International, sau Debarth.

Piata la nivel de patru stele a fost cel mai efervescent segment hotelier de anul trecut, atat prin numarul de investitii, cat si din perspectiva numarului mare de jucatori de talie internationala care au intrat pe piata autohtona de profil. Astfel, Golden Tulip a intrat, in sistem de franciza, cu patru unitati in Bucuresti si urmareste sa se extinda puternic si pe piata din provincie, Ramada si-a sus brandul pe hotelul Majestic si va mai deschide trei unitati in Bucuresti si una in Sibiu, iar hotelul Bucuresti va functiona sub brand Radisson SAS de la inceputul lui 2007.

Accor este prezent in Romania si prin agentia sa de turism de afaceri Carlson Wagonlit Travel, in parteneriat cu Visit Romania. Compania activeaza si cu o divizie pentru clientii diviziei de tichete de masa, Academie Accor Services.

Alte marci hoteliere din portofoliul lantului Accor sunt Formule1, Mercure, Etap, Suitehotel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO