Companii

Accor ia 7 mil. euro de la Citibank pentru Novotel

21.08.2006, 21:15 26

Accor Hotels Romania, compania care opereaza hotelul Novotel din Capitala, a contractat un imprumut de circa 7 mil. euro (24,8 mil. lei) de la Citibank Romania, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.
Creditul va fi destinat finantarii nevoilor curente de exploatare ale societatii.
Novotel reprezinta prima investitie proprie a Accor in piata hoteliera din Romania si singura de pe piata autohtona a unui lant hotelier international. Investitia in deschiderea hotelului, cotat la patru stele, a fost de circa 33 mil. euro. Intrarea in circuitul turistic al Capitalei a hotelului Novotel a fost anuntata pentru semestrul al doilea al acestui an.
Societatea Accor Hotels Romania, detinuta in proportie de 100% de catre Accor Hotels Belgia, are un capital social de 1,75 mil. lei (circa 500.000 de euro), potrivit ultimelor informatii disponibile. Administratorii companiei sunt Andre Roger Cantiniaux, director pentru Europa de Sud-Est in cadrul lantului Accor, si Ileana Preda, care a ocupat anterior pozitia de director financiar al Accor Services, unul din principalii emitenti de tichete de masa din Romania. De asemenea, actionarii Accor Hotels Romania au mai aprobat incheierea de contracte de comodat si ulterior de inchiriere, avand ca obiect hotelul Novotel, cu societatea Victoria Business Plaza.
Hotelul Novotel este situat pe Calea Victoriei si dispune de 277 de camere, un salon cu 300 de locuri, opt sali de conferinta, un centru de fitness cu piscina interioara si magazine.
Accor, prezent in Romania din 1994, opereaza sub contract de management hotelul Sofitel din Capitala, cotat la patru stele, precum si pe segmentul de trei stele cu hotelurile Ibis, doua in Bucuresti si unul la Constanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO