Companii

Accize mai mari, cafea mai multa

08.09.2004, 00:00 19

Asociatia Romana a Cafelei (ARC) apreciaza ca reducerea accizelor la cafea incepand cu 1 ianuarie 2005 va duce la o scadere a pretului cafelei si la o crestere a consumului.
"Ministerul Finantelor Publice a manifestat deschidere fata de interesele industriei cafelei din Romania si totodata a venit in sprijinul consumatorilor romani, eliminand treptat aceste accize anterior integrarii in Uniunea Europeana", a declarat Gabriel Sidere, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Cafelei.
Potrivit datelor ARC, anul trecut consumul de cafea din Romania s-a ridicat la 1,5 kilograme/cap de locuitor de cinci ori mai putin decat media din UE.
Potrivit unui act normativ adoptat recent de Guvern accizele la cafea se vor reduce cu aproximativ 20% la toate produsele pe baza de cafea, astfel incat accizele pentru cafea verde vor fi de 680 de euro/tona, pentru cafea prajita de 1000 euro/tona si de 4 euro/kilogram pentru iar pentru cafeaua solubila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO