Companii

A doua investiţie în România pentru fondul de private equity Integral Venture Partners: preia pachetul majoritar în cadrul companiei de automate de cafea şi snacksuri O’Fresh Vending Solutions

A doua investiţie în România pentru fondul de private...

Autor: Cristina Roşca

01.09.2023, 17:59 1420

Fondul de investiţii Integral Venture Partners, care acum un an intra în acţionariatul Medima Health, mai face o tranzacţie în România, cumpărând pachetul majoritar de acţiuni în cadrul O’Fresh Vending Solutions, jucător activ pe piaţa de automate de snacksuri şi cafea.

Aceasta este a doua tranzacţie din piaţa de vending anunţată în ultima săptămână, după ce firma General Vending Ro cu acţionari italieni în spate, preia D.A.I.R. Comexim 2000 de la un antreprenor tot din Cizmă. Acordul se află acum pe masa Consiliului Concurenţei spre analiză.

„Firma de investiţii Integral Venture Partners preia pachetul majoritar în cadrul O’Fresh Vending Solutions, liderul pieţei de vending, de cafea pentru birouri şi de vânzări de apă pentru clienţii de business”, potrivit fondului care nu oferă nume.

Businessul O’Fresh Vending Solutions, cu afaceri de 64,4 mil. lei anul trecut (Ă38%), figurează deţinut de o firmă din Cipru – Seminco Holdings Ltd (90%) şi de antreprenorul Mihai Ungureanu (10%), potrivit platformei de analiză a companiilor termene.ro.

O’Fresh Vending Solutions a apărut pe piaţă în 2008, iar astăzi are 60.000 de clienţi zilnic, oameni care cumpără de la cele peste 3.500 de automate ale companiei, potrivit site-ului propriu. Conform aceleiaşi surse, printre partenerii firmei se numără nume gigant precum Mars, Heidi, Kinder sau Alka.

În România există circa 80.000 de automate de băuturi şi mâncare, potrivit celor mai recente date ZF. Acestea sunt de regulă amplasate în clădirile de birouri, în staţiile de metrou, gări sau aeroporturi, în genere în spaţii cu trafic intens. Cele care vând cafea sunt amplasate şi în magazinele alimentare, nu doar în clădirile de birouri.

Pentru acest tip de activitate, nu există un CAEN specific, conform datelor ZF, fiind folosit 479 - Comerţ cu amănuntul care nu se efectueaza prin magazine, standuri, chioşcuri şi pieţe.
 


 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO