Companii

A dezvoltat în Buşteni trei vile de lux: „Nu aş mai face investiţia“

A dezvoltat în Buşteni trei vile de lux: „Nu aş mai...

Autor: Mirabela Tiron

10.11.2013, 18:20 1729
Florian Irsa, 57 de ani, de profesie economist, care a adus în  2008 pe piaţa locală un concept turistic inspirat din Austria, „boutique de cinci stele“ la marginea unei păduri, în Poiana Ţapului,  spune acum că dacă ar fi să o ia de la capăt nu ar mai face această investiţie dat fiind că cererea pentru cazare este foarte mică în absenţa unor facilităţi de divertisment în zonă şi a infrastructurii.
 
„De profesie sunt economist, am absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti şi am lucrat în domeniu timp de mai mulţi ani până a face investiţia din turism“, a spus el. Înainte de Revoluţie a plecat în Austria unde s-a angajat la o firmă ce se ocupa de comerţ. „Vorbesc cinci limbi străine şi asta m-a ajutat. Am obţinut şi cetăţenie austriacă. Prin 1991-1992 m-am întors în ţară şi am deschis alături de un partener firma Sanotechnik pe piaţa locală,  din care m-am retras ulterior”. Irsa a condus această companie din august 1997 până în august 2006.
 
La nivel mondial compania Sanotechnik, unul dintre cei mai mari angrosişti de articole sanitare, este prezentă în 42 de ţări, fiind înfiinţată în 1979.
 
Din surse proprii şi bani atraşi de la bănci, Florian Irsa a început să dezvolte complexul turistic de pe Valea Prahovei după exit-ul din afacerea cu articole sanitare. Prima vilă pe care a început să o construiască prin 1994 trebuia să fie iniţial sediul unei firme cu alt obiect de activitate, însă ulterior Irsa a decis să pună bazele unui mic complex turistic.  „Pe spaţiul în care se află vila mică (cu o singură cameră-n.red.) era un garaj pe care l-am transformat. Investiţia totală în cele trei vile nu a fost mare dat fiind că am lucrat doar cu materiale importate direct. Cred că per total nu depăşeşte nici 200.000 de euro, erau alte preţuri când am început să construiesc.”
 
Cele trei vile operează sub denumirea de Bio Hotel Boutique Club Austria şi au o capacitate de zece camere. Tariful de închiriere al unei camere pentru două persoane începe de la 149 de euro pe noapte la vila Bruno, 199 de euro pentru toată vila Elena pe noapte în weekend, potrivit datelor de pe site-ul complexului.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO