Companii

A&D Pharma vinde produse Amgen de 7 mil. euro

14.04.2008, 20:40 75

Compania farmaceutica A&D Pharma estimeaza ca va inregistra in acest an vanzari de 7 mil. euro, pentru cele trei produse din portofoliul gigantului american Amgen pe care le distribuie pe piata locala si pentru care asigura servicii de sales& marketing.
"Doua dintre produse sunt disponibile inca de anul trecut (Neupogen si Aranesp - n.red.), pentru ca in perioada urmatoare sa obtinem aprobarile pentru un al treilea (Neulasta - n. red.). La nivelul anului 2007 am reusit cu cele doua produse sa ne depasim targetul initial cu 40%, iar planurile pentru acest an vizeaza un rulaj de peste 7 mil. euro", a spus Vivian Diaconescu, chief operations officer al diviziei de sales&marketing a A&D Pharma, care a adaugat ca pe termen lung cresterea prognozata a vanzarilor Amgen pe piata locala va fi de "doua cifre".
Produsele Amgen sunt distribuite in Romania prin divizia nou-infiintata a companiei MagnaPharm din cadrul Mediplus. Modelul de business pe care Amgen l-a practicat pentru extinderea in Europa Centrala si de Est a vizat atat alegerea de parteneri cu experienta in sales&marketing, precum si infiintarea de filiale proprii. "Intotdeauna analizam ambele modalitati atunci cand ne decidem sa intram pe o piata. Cu A&D Pharma ne-am intalnit intr-o perioada in care tatonam deja Romania si in care si ei erau in cautarea unor astfel de parteneriate", a spus Alessandro Slama, director comercial al Amgen pentru Europa Centrala si de Est intr-un interviu acordat ZF.
Cu venituri totale de 14,8 mld. dolari anul trecut si cu investitii in cercetare-dezvoltare de 3,1 mld. dolari, Amgen este cel mai mare producator de medicamente biotehnologice din lume (dezvoltate pe baza unor celule vii si care actioneaza in mod specific asupra fiecarui individ).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO