Companii

A&D Pharma renunta la un presedinte si pregateste un start-up in strainatate

09.01.2008, 17:47 34

A&D Pharma si-a revizuit structura de conducere executiva si a renuntat la pozitia de presedinte executiv, ocupata de David Ebsworth, care fusese desemnat sa conduca procesul de extindere al A&D Pharma pe pietele externe. Decizia va intra in vigoare incepand cu 15 ianuarie.
"Initial ne-am gandit ca vom avea un business international si unul local. In ultimele patru luni insa, cand ne schitam business planul pentru acest an, am ajuns la concluzia ca vom avea trei divizii (atat la nivel local, cat si la nivel international - n. red.) care vor urma un scenariu de dezvoltare propriu", a spus Dragos Dinu, CEO al A&D Pharma.
Astfel, daca initial s-a avut in vedere o pozitie care sa coordoneze extinderea teritoriala a A&D Pharma, ulterior s-a revenit si s-a decis ca fiecare divizie a grupului (distributie, sales and marketing si retail) sa mearga pe un plan de dezvoltare propriu. Ebsworth isi mentine atributiile de presedinte non-executiv si va fi responsabil in continuare de dezvoltarea relatiilor cheie cu furnizorii si clientii actuali si potentiali. El are o experienta de peste 25 de ani in industria farmaceutica si a lucrat in cadrul unor companii precum Pfizer si Bayer. Prezenta externa a A&D Pharma se concretizeaza in acest moment numai in Republica Moldova, prin intermediul joint-venture-ului Elantis Farm.
"Ne pregatim pentru un start-up pe o alta piata pe care il vom anunta in prima jumatate a acestui an si ne mentinem estimarile ca in cinci ani sa fim prezenti pe cinci piete", a mai spus Dinu.
El nu a dorit sa precizeze in ce tara va face A&D Pharma acest pas, insa, potrivit informatiilor existente in piata, ar fi vorba de Ungaria.
"Avem in vedere si achizitii si ne uitam la mai multe tinte in statele din regiune", a continuat Dragos Dinu.
A&D Pharma grupeaza distribuitorul de medicamente Mediplus si lantul de farmacii Sensiblu, ambele lideri pe segmentele pe care activeaza, cu afaceri cumulate de peste 300 mil. euro in primele noua luni ale anului trecut.
Actionarul majoritar al A&D Pharma este vehiculul de investitii Sograno BV, entitate inregistrata in Olanda.
Actuala conducere executiva detine 7% din actiuni, insa aceasta si-ar putea mari detinerile daca grupul isi va atinge obiectivele legate de cresterea profitului operational si de evolutia companiei pe Bursa.
Restul titlurilor se tranzactioneaza pe Bursa din Londra sub forma GDR-urilor. Ultimele tranzactii s-au inchis la un pret de 15,5 euro pentru un GDR. La acest nivel capitalizarea companiei este de 516,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO