Companii

A&D Pharma concediaza cateva sute de oameni

02.11.2008, 15:00 95

A&D Pharma, cel mai mare grup din industria farmaceutica locala, va intra intr-un proces de restructurare ce vizeaza concedierea a cateva sute de oameni pana la sfarsitul anului, afirma surse din piata.

Reorganizarea businessului vine dupa ce in primele sase luni ale anului profitul companiei a scazut cu 92%, iar titlurile care se tranzactioneaza pe Bursa din Londra sunt cotate acum la 2,61 euro, cu 83% mai putin ca la inceputul anului.
"Compania reorganizeaza unele procese de business pentru a putea opera eficient si cu costuri optime. Reorganizarea este un proces care se va desfasura pe parcursul urmatoarelor luni, anumite posturi in cadrul companiei fiind afectate, in special pe divizia de wholesale si functii suport. Angajatilor de pe aceste posturi li se ofera optiuni alternative in cadrul companiei, atat cat permite structura. Daca acest lucru nu este posibil, se va trece la o separare de comun acord cu angajatii respectivi, acestora acordandu-li-se pachete compensatorii, in functie de vechimea in cadrul companiei si li se ofera sprijin pentru gasirea altor locuri de munca", au spus reprezentantii A&D Pharma.
In prezent in cadrul grupului lucreaza in jur de 3.600 de persoane, iar, potrivit informatiilor existente in piata, disponibilizarea vizeaza 300-400 de oameni. Reprezentantii A&D Pharma au spus: "Numarul este incorect si, dat fiind ca este vorba de un proces in curs, nu putem furniza acum datele".
A&D Pharma nu este singurul jucator din industria farmaceutica care anunta o masura similara. Farmexim, spre exemplu, un distribuitor din top zece, a concediat 60 de angajati, dintr-un efectiv de 560 la finalul anului trecut. La nivelul industriei, alti peste 100 de oameni au fost dati afara. Si producatorii au renuntat deja sau urmeaza sa renunte la oameni. Antibiotice Iasi va renunta la 100 de angajati in acest an, ca parte a unui proces mai amplu de eficientizare a activitatii care presupune si reducerea costurilor cu 5-7%. In prima jumatate a acestui an echipa comerciala a Zentiva a scazut cu 27%, la 184 de oameni, fata de 253 in perioada similara din 2007.
A&D Pharma a inregistrat in trimestrul trei al acestui an vanzari de 122,8 mil. euro in crestere cu 19,5%, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Compania a incetinit astfel cresterea, fata de un plus de 28% la sase luni.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO