Companii

38% din lucrările de construcţie a sălii polivalente de sport din Cluj sunt finalizate

Autor: Laurentiu Cotu

19.10.2011, 15:57 150

Lucrările de construcţie a sălii polivalente de sport din Cluj-Napoca, investiţie care se ridică la peste 50 mil. lei (circa 12 mil. euro), sunt finalizate în proporţie de 38%. Construcţia noii săli de sport din Cluj-Napoca a fost demarată în luna februarie a acestui an, iar termenul de finalizare al investiţiei este prevăzut pentru o perioadă de trei ani. Construcţia este amplasată în vecinătatea stadionului Cluj Arena, inaugurat la începutul acestei luni, în urma unei investiţii de 36 mil. euro.

''Până în prezent lucrarea a fost realizată în proporţie de 38%. S-au montat peste 150 de stâlpi şi grinzile care fac legătura între aceştia. Totodată, s-au realizat branşamentele de apă şi sunt în execuţie racordurile pentru electricitate şi gaz. Subsolul, care cuprinde parcarea şi sala de antrenament, a fost finalizat în proporţie de 50%'', au declarat reprezentanţii primăriei Cluj-Napoca, beneficiarul proiectului sălii polivalente de sport.


Viitoarea sala multifuncţională de sport din Cluj-Napoca este construită din elemente prefabricate şi va avea montate pe acoperiş panouri solare şi un sistem de colectare a apei de ploaie. Sala de sport va avea o capacitate de peste 7.000 de locuri şi va găzdui competiţii naţionale şi internaţionale de box, baschet, gimnastică, handbal, karate, volei, judo, scrimă, dar şi alte evenimente precum concerte sau conferinţe.

Totodată, polivalenta din Cluj va dispune de o parcare subterană cu peste 440 de locuri, iar la parterul clădirii vor exista săli de şedinţe şi spaţii comerciale de închiriat. Construcţia va avea trei etaje şi va fi ridicată la vest de centrul istoric al oraşului, pe malul râului Someş.

De costrucţia sălii polivalente de sport din Cluj-Napoca se ocupă compania sibiană CON-A (membră a consorţiul care a realizat stadionul Cluj Arena), alături de firma Dafora. Compania de construcţii CON-A este controlată de omul de afaceri Mircea Bulboacă şi a încheiat exerciţiul financiar din 2010 cu o cifră de afaceri de 196,6 mil. lei (46,8 mil. euro) şi un profit net de 7,6 mil. lei (1,8 mil. euro), conform datelor de pe siteul Ministerului Finanţelor Publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO