Companii

1,7 mil. euro, incasarile estimate pentru noul Ibis

22.09.2005, 18:38 19

Compania hoteliera Continental a inaugurat ieri al treilea hotel marca Ibis din Romania, proprietarul mizand pe obtinerea unei cifre de afaceri de 1,7 de milioane de euro.

"Investitia pentru acest hotel s-a ridicat la 8,5 de milioane de euro, suma in care sunt incluse achizitionarea terenului si constructia", a declarat Radu Enache, presedintele Continental Hotels. Pentru 2005 acesta estimeaza un grad de ocupare de aproximativ 54%.

Situat in centrul orasului langa Palatul Parlamentului din Capitala, hotelul este cotat la 3 stele si dispune de 161 de camere, dotate cu aer conditionat, TV color prin satelit, minibar, telefon cu conectare la Internet si conectarea automata a convorbirilor interne si internationale, acces in camera pe baza de cartela electronica.

Hotelul mai dispune si de un restaurant cu o capacitate de 100 de locuri, sase sali de conferinte, cu o capacitate totala de 140 de locuri si de parcare permanent supravegheata. Hotelul este operat sub contract de management de grupul Accor.

Clientii pe care mizeaza hotelul sunt oamenii de afaceri. Personalul este format in Romania si numara aproximativ 60 de persoane.

Investitiile pe care Continental le-a realizat pentru deschiderea celor trei unitati totalizeaza 33 de milioane de euro, dintre care pentru proiectul Nord au fost alocate 14,5 de milioane de euro. Pentru acest an reprezentantii grupului au estimat un grad de ocupare de 70% la Ibis Nord si de 52-53% la Ibis Constanta

In perioada 2006-2007, Continental intentioneaza sa mai investeasca aproximativ 35,6 milioane de euro in 5 noi hoteluri, care vor aduce pe piata romaneasca intre 500 si 600 de camere.

Urmatoarea etapa de extindere va urmari inaugurarea a inca cinci hoteluri de 3 si de 4 stele, care vor avea aproximativ 400 de camere.

Compania doreste sa intre pe piata hotelurilor de doua stele, prin deschiderea a zece hoteluri. "Finantarea pentru acest proiect este aproape de a fi finalizata, iar 60% dintre locatii au fost identificate", a explicat Enache.

Reteau Ibis este membra a grupului Accor care numara 725 de hoteluri in 36 de tari. Grupul Accor este unul din cele mai importante grupuri mondiale in voiaj, turism si servicii corporate, dispunand de 168.000 de angajati in peste 140 de tari. Acestia au in vedere doua mari domenii de activitate internationale: hotelurile si serviciile catre companii si institutii publice.

In 2001 se inaugureaza in Bucuresti, primul hotel Ibis, gestionat de Accor pe baza unui contract de management, amplasat in zona Garii de Nord. Acesta dispune de 250 de camere, restaurant tip bistro, bar, 6 sali de conferinte si parcare. Al doilea Ibis din retea s-a deschis anul acesta la Constanta, in centrul orasului, si este dotat cu 154 de camere, restaurant cu specific mediteraneean, bar, 3 sali de conferinte, parcare si facilitati pentru petrecerea timpului liber: cazino, bowling, masaj, fitness, sauna.

In ceea ce priveste listarea la Bursa de Valori Bucuresti, prevazuta initial sa aiba loc la inceputul lunii iulie, aceasta va fi realizata cel mai probabil in luna octombrie.

Cererea pentru hoteluri business-class de trei stele este, conform consultantilor in domeniul hotelier, inca mare in Bucuresti in raport cu oferta, asa ca investitiile in noi hoteluri vor continua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO