CM 2010

Meciul zilei: Germania – Anglia, duelul giganţilor economici

27.06.2010, 13:04 12

Primul meci-şoc din optimile Campionatului Mondial aduce peteren două dintre cele mai puternice economii europene, Germania,cu un Produs Intern Brut de 2.380 de miliarde de euro şi Anglia cu1.518 miliarde de euro.

Parcursul celor două echipe în faza grupelor a fost unul modest,jocul fiind fără sclipire şi scârţâind pe alocuri. Se poate spunecă evoluţia de la Mondialul din Africa de Sud oglindeşte stareaeconomiilor celor două ţări: ambele se recuperează greoi dupărecesiunea prin care au trecut anul trecut: FMI a estimat pentruGermania o creştere economică de 1,2% în 2010, în timp ce pentruAnglia estimarea este de 1,3%. La capitolul PIB/capita cele douăţări sunt aproape la egalitate, cu un mic avantaj pentru Anglia,24.579 de euro faţă de 24.290 de euro în cazul Germaniei.

Dacă în privinţa Produsului Intern Brut Germania conducedetaşat, balanţa se înclină mult în favoarea Angliei când vinevorba de valoarea lotului deplasat în Africa de Sud. Rooney şicompania au o valoare de 448,5 milioane de euro, în timp ce nemţii,dacă ar fi cumpăraţi "la pachet", ar costa 292,5 milioane de euro,conform estimărilor site-ului transfermarkt.de.

Meciul Germania - Anglia se va desfăşura astăzi la ora17.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO