CM 2010

Din cauza eşecului naţionalei, englezii au pierdut 100 mil. dolari la pariuri

Din cauza eşecului naţionalei, englezii au pierdut 100 mil. dolari la pariuri
30.06.2010, 00:00 34

Campionatul Mondial din Africa de Sud a fost plin de surprize,multe nu foarte plăcute pentru pariori. Casele de pariuri sportiveonline din Marea Britanie ar fi trebuit să scoată din buzunarepeste 100 mil. dolari dacă Anglia ar fi câştigat Campionatul Mondial, scrie The Wall StreetJournal.

Aceasta ar fi fost cea mai mare sumă din istorie pe care ar fitrebuit să o plătească casele de pariuri britanice, potrivit caseide pariuri sportive William Hill din Londra.

Spre fericirea caselor de pariuri, oamenii pariază cu sufletul.Cea mai mare sumă pariată până în prezent la William Hill dinLondra a fost 220.000 de dolari. Pariorul a mizat că Franţa vacâştiga trofeul, însă echipa cocoşului galic nu a reuşit să treacăde faza grupelor.

"Oamenii vor fi patrioţi şi vor paria pe echipele naţionale", aspus Graham Sharpe de la William Hill. "Există oameni care pariazăpe Noua Zeelandă."

Pariorii cheltuie mai mulţi bani ca oricând cu această CupăMondială, profitând de opţiunile sporite şi de accesul facil lainternet şi TV. Chiar înainte ca turneul să ajungă în sferturile definală, multe case de pariuri din Las Vegas, Marea Britanie şiAfrica de Sud au avut afaceri cât pe tot parcursul Cupei Mondialedin 2006. Mulţi anticipează că sumele rulate cu ocazia turneuluidin Africa de Sud se vor dubla faţă de perioadele obişnuite.

William Hill estimează că acesta va fi primul turneu sportiv dinistoria caselor de pariuri din Marea Britanie care să aducă o cifrăde afaceri de 2 mld. dolari. "Volumul de pariuri este cu 30 deprocente mai mare decât la Cupa Mondială din 2006, iar profiturileau urcat la rândul lor considerabil, în primul rând ca urmare arezultatelor imprevizibile ale meciurilor din faza grupelor", aexplicat Michael Carlton, director executiv al casei online depariuri Viktor Chandler International din Gibraltar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO