CES 2012

Cursa pentru cele mai tari gadgeturi lansate la CES 2012: cele 35 de produse aflate în competiţie

Cursa pentru cele mai tari gadgeturi lansate la CES 2012: cele 35 de produse aflate în competiţie

Cursa pentru cele mai tari gadgeturi lansate la CES 2012: cele 35 de produse aflate în competiţie

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

13.01.2012, 00:04 2263

1. Gadgeturi pentru maşină

Prima nominalizare este aplicaţia pentru iPhone Scout realizată de TeleNav, care pe lângă funcţiile clasice ale unei aplicaţii de navigare integrează, spre exemplu, şi recenzii ale restaurantelor - preluate de pe site-uri specizate de pe internet; a doua nominalizare este platforma CAR 2, dezvoltată de QNX - o subsidiară BlackBerry - care le permite producătorilor auto să dezvolte sisteme avansate de infotainment pentru maşini; al treilea nominalizat este Pioneer AppRadio, un media receiver cu ecran touch capacitiv de 7 inchi, care odată instalat în maşină şi conectat la un smartphone Apple sau Android poate rula aplicaţiile de pe telefon, prelua apeluri, accesa lista de contacte sau aplicaţia de navigaţie a Google.

2. Smartphone-uri

Lista întocmită de Cnet include Sony Xperia S - primul telefon lansat după des­păr­ţirea de Ericsson sau Motorola Droid 4. Pe lista scurtă a posibililor premianţi intră şi Nokia Lumia 900 care are un ecran capacitiv ClearBlack AMOLED de 4,3 inchi, o cameră foto de 8 megapixeli cu optică de la Carl Zeiss, bliţ dual cu leduri, conectivitate 4G şi un procesor single-core Qualcomm Snapdragon la 1,4GHz. Un posibil câştigător este HTC Titan II - primul smartphone din lume compatibil cu reţele 4G (LTE) şi care are platforma Windows Phone. Gadgetul are un ecran capacitiv de 4,7 inchi şi o cameră foto de 16 megapixeli, cu funcţii de stabilizare a imaginii, un dublu bliţ cu leduri şi reducerea efectului de ochi roşii.

3. Camere foto

Lista posibililor câş­tigă­tori este formată din Nikon D4, Fujifilm X-Pro1 şi Canon PowerShot G1 X. Modelul Canon combină tehnologia senzorului EOS cu puterea de procesare DIGIC 5, un nou obiectiv Canon de precizie şi un control manual extins. PowerShot G1 X dispune de un obiectiv cu zoom ce se retrage într-un corp metalic discret, o cameră compactă care oferă imagini de înaltă calitate şi manevrabilitate superioară.

4. Tehnologii emergente

Primul gadget pe lista finaliştilor este realizat de compania ma­kerBot, respectiv Replicator - prima imprimantă din lume care poate tipări obiecte în două culori diferite - spre exemplu un glob pământesc. Imprimanta are un preţ între 1.800 şi 2.000 de dolari. Pe lista finaliştilor se mai află o imprimantă 3D - 3D Systems Cube şi un ceas (I'm Watch) realizat de o companie italiană, care rulează platforma Google Android şi are player de muzică, clienţi Twitter şi Facebook şi afişează vremea.

5. Sisteme audio Şi home theater

Patru sisteme sunt în competiţie la această categorie: recorderul digital Dish Hopper - care poate înregistra simultan şase programe TV; recorderul digital Simple.TV - care permite accesarea programelor TV de pe iPad sau Google TV; sistemul audio Samsung DA-E750 care se poate conecta la device-uri Apple sau linia Galaxy S; Roku Streaming Stick - un device de mărimea unui stick USB care oferă de pe televizoare acces la programe prin internet.

6. Calculatoare


Lista scurtă include modelele HP Envy Spectre, Acer Aspire S5, Dell XPS 13 şi Samsung Series 9.

7. Software

La această categorie s-au calificat: Vlingo Virtual Assistant - o aplicaţie pentru TV-uri inteligente care poate afişa spre exemplu ce comedii rulează într-o zi pe diferite canale TV; Blue­Stacks pentru Windows 8 - o aplicaţie care le permite utilizatorilor să ruleze aplicaţii Android pe Windows 8; Aurasma pentru Android şi iOS - o platformă de realitate augumentată 3D; BitTorrent pentru TV - un media player care oferă acces la diferite tipuri de conţinut, legal de această dată.

8. Reţea şi stocare

Trei produse au atras atenţia Cnet: D-Link Amplifi HD Media Router 3000 DIR-857, Netgear Media Storage WNDR4700 şi serverul personal Seagate cu 4G LTE şi Wi-Fi.

9. Tablete

La această categorie există patru finalişti: Lenovo IdeaPad Yoga, Asus Memo 370T, Toshiba Excite X10 şi Razer Project Fiona.

10. Televizoare

Patru serii de TV-uri sunt în competiţie: Panasonic TC-PVT50, Samsung "Super" OLED TV, LG 55EM9600 şi plasmele Samsung PNE8000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO