Business Travel

Topul celor mai scumpe vacanţe: Unii români au scos din buzunare pentru concediu cât pentru o garsonieră sau un apartament cu două camere în Bucureşti

Topul celor mai scumpe vacanţe: Unii români au scos din...

Autor: Mirabela Tiron

26.07.2016, 14:33 3044

O familie de patru persoane a plătit 70.000 de euro pentru o vacanţă de două săptămâni în Turcia, într-un hotel de cinci stele, potrivit Danielei Toncu, manager de vânzări al agenţiei de turism Happy Tour.

Vacanţa rezervată înainte de apariţia problemelor din Turcia include şi zbor charter până în staţiunea turcească Antalya, dar şi transferuri. Mulţi din cei care au achitat sejururi în Turcia nu au renunţat la pachete, în ciuda instituirii stării de urgenţă de către preşedintele Recep Erdogan după tentativa de lovitură de stat.

Mai puţin de 10% din turiştii care şi-au cumpărat vacanţe în Turcia au depus cereri de retragere, potrivit datelor de la agenţiile de turism. O parte din turişti au optat pentru alte destinaţii din portofoliul agenţiilor.

O altă familie a plătit cât pentru o garsonieră în Bucureşti, circa 33.000 de euro, pentru o vacanţă de două luni pe un vas de lux de croazieră.

„Una dintre cele mai scumpe vacanţe vândute a fost o croazieră de 71 de zile «Miami to Singapore», cu data de plecare în ianuarie anul acesta. Pachetul a costat 32.700 de euro de persoană şi a inclus zboruri la clasa business pe ruta Bucureşti - Miami şi Singapore - Bucureşti şi cazare cu pensiune completă, cu băuturi incluse, pe un vas de croazieă Insignia, armator Oceania Cruises, pe ruta Miami (SUA), Aruba, Curacao, Bonaire, Grenada, St. Lucia, Martinica, Barbados, Trinidad şi Tobago, Guiana Franceză, Brazilia, Togo, Benin, Sao Tome şi Principe, Angola, Namibia, Africa de Sud, Mozambic, Madagascar, Tanzania, Kenia, Seychelles, Insulele Maldive, India, Myanmar, Malaiezia, Singapore“, au transmis oficialii agenţiei de turism Eximtur, care au vândut acest pachet.

Un cuplu a scos din buzunare 18.000 de euro pentru a petrece vacanţa în Ibiza la un hotel de cinci stele. Preţul a inclus transportul cu avionul şi transferul la hotel, potrivit Happy Tour. Agenţiile de turism şi-au rotunjit veniturile şi din vânzarea de bilete de avion şi bilete la meciurile de fotbal. Happy Tour a trimis 40 de români în Albania, ce au plătit în total 36.000 de euro pentru cazare, bilete şi transport. „Tendinţa turiştilor români este să trăiască experienţa destinaţiilor pe care le vizitează. Există o cerere considerabilă pentru pachetele Disneyland Paris şi alte parcuri de distracţii. De asemenea, prin solicitările turiştilor noştri observăm că aceştia îşi doresc să exploreze tărâmuri noi, mai puţin aglomerate“, a spus Daniela Toncu de la Happy Tour.

Cea mai scumpă vacanţă vândută de agenţia de turism Cocktail Holidays a costat 13.700 de euro şi a inclus un sejur de două săptămâni în insula grecească Creta. A inclus cazare la cinci stele, The White Palace El Greco Grecotel Luxury Resort, în regim de demi­pensiune, şi la Villa Grand Lux Yali, cu piscină privată.

Cea mai scumpă vacanţă vândută de agenţia Christian Tour a costat 5.700 de euro şi a inclus un sejur în insula Maldive, pentru două persoane, cazarea fiind asigurată la o vilă de lux de pe plajă, cu piscină privată. Un alt cuplu a plăit 5.200 de euro pentru un sejur în Bali, alte două persoane au plătit 4.800 de euro pentru un sejur la Atlantis The Palm în Dubai, iar un cuplu a plătit 4.800 de euro pentru un sejur în Mexic. Peste 4.000 de euro au fost achitaţi şi pentru vacanţe în China, Brazilia şi Argentina, potrivit lui Marius Pandel, şeful agenţiei de turism Christian Tour.

Datele de la BNR arată că românii au cheltuit pe deplasările în străinătate 693 de milioane de euro în primele cinci luni din acest an, mai puţin cu 3% faţă de perioada similară a anului anterior, aceasta fiind însă prima scădere din 2009.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO