Business sub COVID-19

Spitalul Judeţean Sibiu are un aparat de testare pentru coronavirus care este în probe. „Este nou, nu am avut până acum aşa ceva. În câteva zile probabil va fi funcţional”

Spitalul Judeţean Sibiu are un aparat de testare pentru...

Autor: Georgiana Mihalache

01.04.2020, 18:19 693

Spitalul Judeţean din Sibiu, cea mai mare unitate medicală din judeţ, cu peste 1.000 de paturi, are un aparat de testare PCR pentru a depista coronavirusul, însă echipamentul este momentan în probe, urmând să fie funcţional „în câteva zile”. Probele sunt transmise acum la alte centre din ţară.

„Există un aparat instalat de curând, o linie, dar deocamdată este doar în probe. În câteva zile probabil va fi funcţional. Îl avem instalat. , conform procedurilor şi protocoalelor trebuie instalat, trebuie personal, făcute probe. Protocoalele au fost grăbite cât s-a putut. Probele recoltate acum sunt trimise la alte centre în ţară. În moemntul în care va fi funcţional, vom putea face şi noi. Avem kituri de testare, au sosit”, a spus Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu.
Linia de testare din spitalul din Sibiu a costat 404.000 lei şi banii au venit de la Fundaţia Con-A, care a achiziţionat de urgenţă acest echipament pentru spital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO