Business Internaţional

Ziua UE pentru victimele crizei climatice mondiale va fi marcată, începând din acest an, în 15 iulie

Ziua UE pentru victimele crizei climatice mondiale va fi...

Autor: Cosmin Pirv

15.07.2023, 15:49 21

Ministerul Mediului a anunţat sâmbătă că ziua de 15 iulie va fi începând din acest an Ziua UE pentru victimele crizei climatice mondiale.

Potrivit ministerului, în această zi vor fi comemoraţi toţi cei care şi-au pierdut viaţa ca urmare a efectelor schimbărilor climatice, în evenimente precum inundaţii, uragane, secetă sau chiar din cauza temperaturilor extreme.

„Vedem cu toţii, chiar şi în aceste zile, cum schimbările climatice afectează întreaga Europă, în diferite forme. Au loc evenimentele hidrometeorologice extreme care sunt amplificate de creşterea temperaturii globale: uragane, inundaţii, secetă sau valuri de căldură. În ţara noastă am avut, în luna iunie, în acelaşi timp, secetă în unele zone şi inundaţii record în alte zone, iar specialiştii spun că anul 2023 poate fi cel mai cald înregistrat vreodată. Ne aşteptăm să vedem valuri de căldură, inundaţii şi secete din ce în ce mai frecvent în întreaga lume. Chiar şi în România, în urmă cu câteva săptămâni, un om şi-a pierdut viaţa surprins de viitură. Trebuie să fim conştienţi că respectul pentru natură şi pentru resursele ei reprezintă singura modalitate pentru a încetini acest fenomen al schimbărilor climatice”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Ministerul Mediului aminteşte că, în cadrul Acordului de la Paris, UE s-a angajat să reducă până în 2030 emisiile de gaze cu efect de seră de pe teritoriul său cu cel puţin 40% faţă de nivelurile din 1990. În 2021 acest obiectiv a fost schimbat la cel puţin 55% până în 2030 şi atingerea neutralităţii climatice până în 2050.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO