Business Internaţional

WikiLeaks a publicat un raport CIA despre SUA ca "exportator de terorism"

26.08.2010, 10:08 17

SUA sunt exportator de terorism, arată un raport secret al CIApublicat miercuri de WikiLeaks, un fenomen care, dacă va deveni opercepţie larg răspândită, va deteriora relaţiile cu aliaţii şi vascădea disponibilitatea acestora către activităţi "extrajudiciare",relatează Washington Post online, citat de MediafaxBusiness.
Aceasta este concluzia unui raport de trei pagini realizat, înfebruarie, de Celula Roşie (Red Cell) a Agenţiei Centrale deInformaţii (CIA), un centru de analize creat după atentateleteroriste de la 11 septembrie 2001 de către directorul de atunci alAgenţiei, George Tenet, cu scopul de a furniza analize"instantanee" asupra "unei întregi serii de problemeanalitice".

Intitulat "What If Foreigners See the United States as an «Exporterof Terrorism»?" (Şi dacă străinii percep Statele Unite ca un"exportator de terorism"), documentul îl citează, între alţii, peDavid Headley, cu dublă cetăţenie pakistaneză şi americană, pentrua demonstra că Washingtonul este un exportator de terorism. Headleya pledat vinovat, anul acesta, de acţiuni de monitorizare pentrususţinerea atacurilor de la Mumbay, în 2008, comise deLashkar-i-Taiba, în care au fost ucise 160 de persoane. Grupareai-a facilitat deplasarea între SUA, Pakistan şi India. Citi]i maimult pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO