Business Internaţional

Warren Buffet surprinde Wall Street: Oracolul din Omaha spune că Berkshire Hathaway este „construită să dureze” în timp ce vehiculul său de investiţii a atins 1.000 de miliarde de dolari capitalizare bursieră

Warren Buffet surprinde Wall Street: Oracolul din Omaha...

Autor: Valeriu Dănilă

26.02.2024, 16:41 275

Berkshire Hathaway, companie condusă de Warren Buffett, se apropie vertiginos de o capitalizare bursieră de 1 miliard de dolari, după ce înregistrează pentru al doilea an consecutiv profituri record, scrie Reuters.

Legendarul investitor în vârstă de 93 de ani i-a asigurat pe investitori că vehiculul său de investiţii este „construit să dureze”.

În scrisoarea anuală Warren Buffett a temperat aşteptările privind evoluţiile viitoare spunând că nu mai există multe oportunităţi bune de investiţii.

„Rămân doar câteva companii în această ţară care să ne atragă atenţia. Acestea au fost deja alese de noi sau de alţii. Aşadar, nu există posibilitatea unor creşteri spectaculoase”, a explicat Buffett.

Acesta a adăugat că se aşteaptă ca Berkshire să se descurce mai bine decât „o corporaţie americană obişnuită”, însă orice peste acest nivel va fi „wishful thinking”.

Profiturile opeţionale ale Berkshire au crescut cu 21% anul trecut, ajungând la 37,4 miliarde de dolari, pe fondul veniturilor mai mari din sectorul asigurărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO