Business Internaţional

Vrei să te muţi din România? Mai multe sate superbe din Italia te plătesc pentru a te muta acolo. Vezi ce trebuie să faci pentru a locui în ele

Vrei să te muţi din România? Mai multe sate superbe...

Autor: Cristina Iacob

22.05.2021, 22:35 277

Munca la distanţă a devenit o posibilitate pentru mulţi în pandemie, ceea ce înseamnă că biroul poate fi acum oriunde, din living până la o plajă cu nisip. În încercarea de a-i atrage pe nou-veniţi, Santa Fiora din Toscana şi Rieti din Lazio vor plăti până la 50% din chirie.

Santa Fiora din Toscana şi Rieti din Lazio vor plăti până la 50% din chiria oricărei persoane care lucrează de acasă şi care decide să se mute în una din aceste superbe destinaţii, informează CNN.

Solicitanţii trebuie să aibă o slujbă „activă”. Nu contează ce faceţi pentru a trăi, atâta timp cât sunteţi suficient de pricepuţi în tehnică pentru a o face oriunde.

Aşa-numitele „sate inteligente de lucru” înfloresc acum în Italia, deoarece autorităţile locale înţeleg potenţialul de a stimula internetul de mare viteză şi de a înfiinţa „laboratoare” echipate pentru telecomunicaţii.

Situat în inima Toscanei sălbatice, satul medieval Santa Fiora este amplasat în rezervaţia naturală Monte Amiata şi este aproape de Val D'Orcia.

Populaţia a scăzut la 2.500 de locuitori, iar primarul Federico Balocchi crede că tehnologia şi munca virtuală pot revoluţiona viitorul oraşului său natal.

Telelucrătorii care doresc să se mute şi să închirieze o casă aici sub soarele toscan vor primi până la 200 de euro sau 50% din chiria totală pentru sejururi pe termen lung cuprinse între două şi şase luni.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO