Business Internaţional

Vladimir Putin, tatal revolutiei fiscale

09.08.2000, 00:00 13



Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat la inceputul saptamanii decretul de promulgare a legii de reforma a sistemului fiscal, pe care a calificat-o drept "unul din cele mai importante evenimente din viata tarii".

Legea, adoptata de Parlament la 26 iulie, simplifica procedurile de colectare a impozitelor si reduce povara fiscala. Cota impozitului pe venit a fost unificata la nivelul de 13%, cetatenii rusi urmOnd sa devina unii dintre cei mai putin impovarati de impozite din lume.

De asemenea, a fost redus impozitul pe cifra de afaceri pe care firmele erau obligate sa il plateasca indiferent daca obtineau sau nu profit.

Promulgarea legii va permite ca, in cursul saptamOnii viitoare, ministrul Finantelor sa anunte proiectul de buget pentru anul 2001, a precizat Vladimir Putin in fata membrilor Cabinetului.

Modificarile aduse sistemului fiscal de noua lege sunt cele mai importante de la crearea codului fiscal rus, la inceputul deceniului in curs. Ele urmaresc in principal reducerea fraudei fiscale si stimularea intreprinzatorilor pentru a investi in economia nationala.

Dupa dezmembrarea URSS, colectarea impozitelor a devenit una din cele mai grele sarcini ale autoritatilor. Prea mari, prea numeroase si cu mult prea multe exceptii, impozitele si taxele nu erau platite integral nici de intreprinderi, nici de cetateni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO