Business Internaţional

Viktor Orban închide Ungaria şi anunţă carantină naţională

Viktor Orban închide Ungaria şi anunţă carantină...

Autor: Alex Ciutacu

27.03.2020, 13:42 521

Ungaria s-a alăturat ţărilor europene care au impus măsuri mai stricte, precum carantina naţională, pentru a opri răspândirea COVID-19 în teritoriu, potrivit FT.

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat că începând de mâine, sâmbătă, oamenii nu mai au voie să iasă din casă decât pentru motive urgente – ca în România – până la data de 11 aprilie, cel puţin.

În Ungaria există circa 300 de cazuri confirmate de COVID-19, cu 10 decese.

Toate magazinele care vând produse non-esenţiale, precum cele de haine şi de electronice, vor fi închise, conform noilor prevederi.

În acelaşi timp, bătrânii cu vârste de peste 65 de ani au voie să iasă la magazine de la 9 dimineaţa şi până la prânz, în timp ce tinerii trebuie să iasă mai târziu din casă pentru cumpărăturile necesare.

Decretul menţionează că adunările pot fi permise pentru nunţi, înmormântări, activităţi religioase, precum şi pentru activităţi de înfrumuseţare – adică frizeriile şi saloanele rămân deschise.

Carantina naţională vine la câteva zile înainte ca parlamentul din Ungaria să voteze o lege care ar extinde starea de urgenţă naţională pe termen nelimitat şi i-ar acorda lui Viktor Orban dreptul de a guverna prin decret.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO