Business Internaţional

Vicepremierul Serbiei este nemulţumit că Gazprom dispune după bunul plac de întregul profit al singurului producător de petrol şi gaze al ţării, NIS

Vicepremierul Serbiei este nemulţumit că Gazprom...

Autor: Daniela Stoican

09.04.2014, 19:02 648

Grupul rusesc Gazprom, care deţine 56% din singurului producător de petrol şi gaze al Serbiei, NIS, a reinvestit întregul profit al companiei provocând nemulţumirea vicepremierului sârb Aleksandar Vucic, scrie Novinite.

El ar fi vrut ca statul să obţină partea din profit cuvenită pentru participaţia de 29% deţinută în compania petrolieră. Vucic, al cărui Partid Progresist Sârb a câştigat luna trecută alegerile parlamentare, a declarat că Serbia ar folosi banii pentru a acoperi datorii de mai multe milioane de euro ale companiei de distribuţie de gaze Srbijagas, deţinută de statul sârb, tot către Gazprom.

Într-un interviu pentru postul public de radio şi televiziune RTS, Vucic a spus că discuţiile pe această temă nu au început încă.

“Noi avem relaţii bune de prietenie cu Rusia, dar acest lucru nu înseamnă că nu este nevoie să avem grijă de proprii noştri bani şi de cetăţenii noştri” a declarat Vucic.

Prim-vicepremierul Serbiei a spus că NIS a obţinut un profit de 380 milioane de euro în mare parte datorită petrolului sârbesc şi nu datorită vreunor abilităţi de management extraordinare.

NIS este una dintre cele mai mari companii de petrol şi gaze cu producţie, rafinare şi distribuţie din Europa de sud-est. NIS are 15 benzinării în România.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO