Business Internaţional

Veşti bune: SURE, instrumentul în valoare de 100 de mld. de euro conceput pentru a proteja locurile de muncă şi veniturile afectate de pandemie, a sprijinit aproximativ 30 mil. de oameni şi peste 2 mil. de firme

Veşti bune: SURE, instrumentul în valoare de 100 de...

Autor: Mediafax

22.03.2021, 16:14 122

Comisia Europeană a publicat luni prima evaluare a impactului SURE, instrumentul în valoare de 100 de miliarde de euro conceput pentru a proteja locurile de muncă şi veniturile afectate de pandemia de COVID-19. Milioane de firme şi de oameni au primit ajutor prin această metodă.

Raportul Comisiei Europene a constatat că, în 2020, instrumentul a sprijinit între 25 şi 30 de milioane de persoane, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din totalul salariaţilor din cele 18 state membre beneficiare.

Raportul estimează, de asemenea, că între 1,5 şi 2,5 milioane de firme afectate de pandemia de COVID-19 au beneficiat de sprijinul SURE, ceea ce le-a permis să îşi păstreze lucrătorii.

„Graţie ratingului de credit ridicat al UE, statele membre care au recurs la SURE au realizat economii estimate la 5,8 miliarde EUR din plata dobânzilor, economii pe care nu le-ar fi putut realiza dacă ar fi emis datorie suverană. Plăţile viitoare vor genera probabil economii suplimentare. Potrivit informaţiilor transmise de beneficiari, sprijinul SURE a jucat un rol important în crearea sistemelor lor de şomaj tehnic şi în ceea ce priveşte creşterea volumului şi a gradului de acoperire ale acestor sisteme”, au anunţat reprezentanţii Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO