Business Internaţional

Veste bună pentru pasionaţii de spionaj: îşi pot cumpăra adrese de e-mail NSA.org la100 de dolari

Veste bună pentru pasionaţii de spionaj: îşi pot...

Autor: Ştefan Stan

15.09.2013, 16:56 411

Chris Fisher, deţinătorul domeniului NSA.org, a scos la vânzare adrese de e-mail NSA, în încercarea de a profita de notorietatea ridicată recent câştigată de care Agenţia Naţională de Securitate din Statele Unite (NSA) în urma incidentului cu Edward Snowden.

Persoanele care mereu şi-au dorit să aibă o adresă de e-mail oficială care să îi facă să pară “spioni” au acum oportunitatea aşteptată, scrie Mashable.

NSA este Agenţia Naţională de Securitate din Statele Unite, însă deţinătorul domeniului care vinde adresele de e-mail NSA.org, în schimbul sumei de 100 de dolari, este Chris Fisher, un consultant IT de 40 de ani.  Chris a înregistrat domeniul în 1995, pentru că fusese implicat în activităţi de hacking şi era “un domeniu amuzant pe care să îl foloseşti de la chat şi până la concurat cu alţi hackeri”. El consideră afacerea de a plăti suma de 100 de dolari pentru o adresă de e-mail nsa.org “un chilipir”.

În perioada anilor 90’ era ieftin să înregistrezi domenii de internet, Fisher susţinând că a înregistrat mai multe titluri, inclusiv tacobell.com.

Fisher a păstrat domeniile patentate şi a respins toate oferetle pe care diverşi oameni i le-au făcut pentru anumite titluri. Chris a refuzat să dezvăluie cea mai mare ofertă, însă susţine că a fost primită din partea National Smokers Association (Agenţia Naţională a Fumătorilor), la sfârşitul anilor 90’.

În prezenz, Fisher vinde adrese de email nsa.org pentru a face profit şi pentru a profita de notorietatea crescută a NSA, provenită în urma incidentelor cu Edward Snowden şi a documentelor top-secrete dezvăluite de acesta.

“Din moment ce iau o pauză de la oferirea de consultanţă, consider că vânzarea de adrese de email nsa.org este o sursă decentă de venit, în condiţiile în care locuiesc în statul super-ieftin Oregon”, a declarat Fisher.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO