Business Internaţional

Veste bună pentru Coreea de Sud: Samsung şi ASML vor investi 760 de milioane de dolari într-o nouă fabrică de procesoare. „Inovaţia tehnologică a ASML devine o forţă puternică în cea de-a patra revoluţie industrială”

Veste bună pentru Coreea de Sud: Samsung şi ASML vor...

Autor: Valeriu Dănilă

13.12.2023, 16:20 1451

Producătorul olandez de echipamente necesare fabricării procesoarelor ASML va investi împreună cu Samsung aproximativ 760 de milioane de dolari într-o nouă fabrică de ultimă generaţie în Coreea de Sud, scrie CNBC.

Anunţul vine în timp ce preşedintele sud coreean Yoon Suk-yeol se află într-o vizită de stat în Olanda în care speră să construiască o alianţă a „procesoarelor” între cele două ţări.

ASML este singurul producător din lume care poate furniza tehnologia necesară fabricării procesoarelor avansate precum cele de la Apple, folosite în Iphone-uri.

„Inovaţia tehnologică a ASML devine o forţă puternică în cea de-a patra revoluţie industrială”, a declarat administraţia prezidenţială a Coreei de Sud.

Samsung este cel mai mare producător din lume de cipuri de memorie, care sunt utilizate în dispozitive de consum. Producătorii de cipuri din Coreea de Sud se bazează pe tehnologia ASML pentru a produce cipuri mai rapide şi mai eficiente decât concurenţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO