Business Internaţional

Veniturile Wells Fargo, a patra cea mai mare bancă din lume după capitalizare, au scăzut cu 14% în T3/2020

Veniturile Wells Fargo, a patra cea mai mare bancă din...

Autor: Eduard Ivanovici

14.10.2020, 17:19 103

Wells Fargo, a patra cea mai mare bancă din lume după capitalizare, nu a reuşit să se încadreze în estimările analiştilor de pe Wall Street pentru al treilea trimestru, scrie Reuters.

CEO-ul Charlie Scharf, care marchează luna aceasta un an la Wells Fargo, a făcut din reducerea costurilor un element de bază al planului său de a readuce banca pe un traseu sustenabil.

Pe termen lung, Scharf spune că nivelul cheltuielilor anuale poate fi cu 10 miliarde de dolari mai mic, însă costurile impuse de pandemie au limitat progresul pe termen scurt.

„Rezultatele au fost afectate de starea pieţelor de capital şi imposibilitatea clienţilor de achitare a creditelor, iar scăderea ratelor dobânzilor a redus veniturile nete din dobânzi şi cheltuielile au continuat să crească”, a declarat CEO-ul.

Wells Fargo spune că rezultatele înainte de taxe au suferit un declin de 961 de milioane de dolari, indicând faptul că businessul băncii continuă să fie afectat de scandalul generat în urmă cu patru ani de o serie de conturi false. Scandalul din 2016 a fost suficient de mare pentru a determina board-ul să se despartă de ceilalţi doi executivi care au ocupat pe rând funcţia de CEO până la venirea lui Scharf.

În T3/2020, Wells Fargo a înregistrat un venit net din dobânzi de 9,4 miliarde de dolari, cu 512 milioane mai puţin faţă de T2, iar veniturile totale au scăzut cu 14%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO