Business Internaţional

Vanzarile magazinelor Zara maresc profitul Inditex

15.12.2005, 20:46 29

Grupul de retail spaniol Inditex a raportat o crestere cu 28 de procente a profitului aferent perioadei de noua luni care s-a incheiat pe 31 octombrie, evolutie pusa pe seama unui control mai riguros al costurilor, informeaza BBC News.

Astfel, valoarea de 520,5 mil. euro a profitului este una record pentru grup si se situeaza deasupra asteptarilor analistilor, care estimau 497 mil. euro.

Inditex este proprietarul lanturilor de magazine Zara si Bershka si a inregistrat in aceesi perioada un profit net de 274,3 mil. euro, in crestere de la 217,3 mil. euro.

Vanzarile aferente perioadei similare

s-au majorat cu aproximativ 20% fata de 2004 si au atins valoarea de 4,65 mld. euro. Conform declaratiilor reprezentantilor retailerului, cel de-al patrulea trimestru fiscal, in care este inclusa si perioada sarbatorilor de iarna, evolueaza conform asteptarilor.

Compania cu sediul in Arteixo, Spania, isi deschide cate un magazin in fiecare zi, intrucat spera sa ajunga sa detina 450 la finele acestui an fiscal.

Inditex si-a dezvoltat lanturile Bershka in Europa. In vreme ce mare parte din retailerii europeni au raportat vanzari mai slabe decat previziunile, afacerile Inditex se pare ca merg din ce in ce mai bine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO