Business Internaţional

Vânzările globale de NFT-uri au ajuns la 1,2 miliarde de dolari în iulie, jumătate din suma înregistrată în S1/2021, într-un moment în care cererea pentru jocuri pe blockchain creşte accelerat

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

28.08.2021, 15:11 299

Volumele de tranzacţionare din principalele colecţii de NFT-uri, precum Axie Infinity, CryptoPunks şi ArtBlocks, au crescut cu 300% în ultima lună, conform unei analize realizate de compania de date DappRadar.

Certificatele de autenticitate NFT reprezintă o serie de identificatori electronici care confirmă unicitatea unei lucrări digitale, stocând datele pe blockchain, tehnologia de tip registru imuabil din spatele criptomonedelor.

Creşterea vine după ce piaţa şi-a pierdut din avânt în urma efervescenţei din primul trimestru, când volumele de tranzacţionare au ajuns la niveluri record, generând vânzări de peste 1,5 miliarde de dolari, şi ar putea oferi o nouă serie de creşteri sustenabile în interiorul industriei.

În iulie, NFT-urile (non-fungible tokens) au înregistrat vânzări de peste 1,2 miliarde de dolari, aproape jumătate din volumul total de vânzări din primele două trimestre ale anului.  În plus, industria dapp (aplicaţii decentralizate) a raportat peste 1,4 milioane de utilizatori zilnici activi, în creştere cu 23,7% prin comparaţie cu luna precedentă, transmite Forbes.

O bună parte din rezultate se datorează succesului unor jocuri de tip play-to-earn, ca Axie Infinity, un joc pe bază de blockchain care le permite jucătorilor să obţină venituri în forma unor tokeni şi alte recompense. Jocul, lansat în 2018, a devenit extrem de popular în Filipine, oferind o sursă alternativă de venituri pentru populaţia afectată de pandemie.

Luna trecută, a devenit cea mai valoroasă colecţie de NFT-uri din istorie, depăşind cel mai cunoscut marketplace din cadrul sectorului, NBA Top Shot, cu volume de tranzacţionare de peste 830 de milioane de dolari, dintre care 600 de milioane în iulie.

În a doua săptămână a lunii iulie, Axie Infinity a generat mai multe venituri pentru deţinătorii de tokeni (protocol revenue), 35,8 milioane de dolari, decât Ethereum şi Bitcoin.

Activul digital al Axie Infinity, AXS, a raportat o creştere a preţului de peste 400% în ultima lună, fiind pe plus cu circa 7.000% de la începutul anului încoace.

Totodată, au continuat să ia naştere tot mai multe jocuri de tip play-to-earn pe Binance Smart Chain (BSC), rivalul reţelei Ethereum. Conform DappRadar, BSC este cea mai folosită reţea din cadrul industriei, cu aproape 660.000 de utilizatori unici în iulie. Jocul CryptoBlades, prezent pe BSC, a devenit a doua cea mai utilizată aplicaţie decentralizată, generând peste 92 de milioane de dolari din peste 50 de milioane de tranzacţii în primele zile de la lansare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO