Business Internaţional

Vânzările gigantului Nestlé au crescut cu 8,7% în primele 6 luni ale acestui an, până la 53,78 miliarde de dolari. Creşterea se datorează în mare parte majorării preţurilor

Vânzările gigantului Nestlé au crescut cu 8,7% în...

Autor: Valeriu Dănilă

27.07.2023, 11:51 26

Gigantul alimentar Nestlé a avut parte de o creştere accelerată a vânzărilor în primele şase luni ale acestui an, susţinută de majorarea preţurilor, o politică practică de mai multe companii din domeniu, titrează The Wall Street Journal.

Nestlé a înregistrat vânzări de 46,29 miliarde de franci elveţieni, echivalentul a 53,78 miliarde de dolari, în primele şase luni ale anului, o creştere organică de 8.7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a declarat că în această perioadă preţurile au crecut cu 9,5%.

Compania elveţiană şi-a ridicat, de asemenea, perspectivele, spunând că acum se aşteaptă la o creştere organică a vânzărilor de 7%-8% în acest an, comparativ cu un interval anterior de 6% până la 8%.

Rivalii precum Unilever sau CocaCola au raportat că au crescut preţurile la alimente şi băuturi. Acest lucru le-a permis companiilor din industria alimentară să acopere preţurile materiilor prime sporind în acelaşi timp profiturile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO