Business Internaţional

Vaccinul anticoronavirus dezvoltat de AstraZeneca a declanşat un răspuns imun, semn că tratamentul ar putea funcţiona

Vaccinul anticoronavirus dezvoltat de AstraZeneca a...

Autor: Eduard Ivanovici

20.07.2020, 19:20 892

Gigantul farmaceutic AstraZeneca a publicat luni primele rezultate ale testelor clinice efectuate pentru dezvoltarea vaccinului anticoronavirus, potrivit Business Insider.

Dintr-un total de 453 oameni, cercetătorii nu au raportat niciun efect secundar sever, însă 70% dintre voluntari au simţit o stare de oboseală şi 68% au avut dureri de cap, înregistrându-se astfel rate mai mari decât grupul de control căruia i s-au administrat un vaccin pentru meningită.

„Încă mai avem mult de muncă până vom putea confirma că vaccinul va ajuta în contextul actual al pandemiei de COVID-19, însă ultimele rezultate sunt promiţătoare”, a declarat Sara Gilbert, profesor în cadrul Universităţii Oxford.

AstraZeneca urmează să efectueze o serie suplimentară de teste în Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia şi Statele Unite pentru a-şi putea face o imagine mai bună asupra eficacităţii vaccinului.

În mod normal, crearea unui vaccin durează câţiva ani, însă având în vedere gravitatea situaţiei actuale, producătorii de medicamente au lucrat tot mai intens pentru a scurta procesul până la câteva luni.

Săptămâna trecută, analiştii companiei de biotehnologie Moderna au declarat că vaccinul pentru coronavirus poate intra pe piaţă la începutul lui 2021, urmând să fie comandate 5 miliarde de doze în următorii ani. În urma anunţului, acţiunile companiei au trecut peste nivelul de 70 de dolari pentru prima dată de la sfârşitul lunii mai.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO