Business Internaţional

Va avea HSBC aceeasi soarta ca ABN Amro?

18.10.2007, 20:38 9

Grupul bancar britanic HSBC trebuie sa ia in considerare "alternative radicale" pentru a-si majora pretul actiunilor, au declarat sefii fondului de investitii Knight Vinke Asset Management in cadrul unor note publicate in cadrul unor ziare britanice, intensificandu-si astfel campania publica inceputa anul trecut, scrie cotidianul International Herald Tribune.
Fondul de investitii, care a publicat note similare cu un an in urma intr-o incercare in cele din urma esuata de a bloca fuziunea Suez cu Gaz de France, a anuntat ca in urma realizarii unui studiu in randul a 40 de investitori ai HSBC ale caror nume nu sunt precizate a identificat "aspecte reale ingrijoratoare". Knight Vinke detine mai putin de 1% in cadrul HSBC, una dintre cele mai mari banci din Europa.
"Credem ca analiza noastra conduce inevitabil la concluzia ca pentru a elibera valoarea considerabila a grupului, boardul trebuie sa aiba in vedere unele alternative radicale", se arata in notele publicate, semnate de fondatorul Knight Vinke, Eric Knight.
Mesajul apare intr-o perioada in care actiunile HSBC inregistreaza performante superioare celor consemnate de alte banci britanice. HSBC a respins cererea Knight Vinke privitoare la realizarea unei analize externe a businessului sau, spunand ca are in vedere oportunitati pe piete emergente, in asigurari, wealth management si private banking dupa o analiza realizata in acest an.
"Strategia noastra este bine inteleasa si sprijinita de o mare parte din actionari", a declarat un purtator de cuvant al HSBC. "Principalele probleme indicate de Knight Vinke au fost rezolvate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO