Business Internaţional

Ungaria şi Austria vor să-şi dezvolte infrastructura feroviară cu banii Comisiei Europene

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Sebastian Tănase

19.03.2015, 00:00 493

Austria şi Ungaria intenţionează să reabiliteze şi să dezvolte infrastructura feroviară care leagă cele două ţări accesând fonduri prin intermediul programului de investiţii de 315 miliarde de euro al preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, potrivit agenţiei maghiare de ştiri MTI. În cazul în care proiectul austro-ungar, de 162 de milioane de euro, nu va putea fi finanţat prin „pachetul Juncker”, va trebui găsite surse alternative de finanţare, a afirmat Levente Magyar, secretarul maghiar de stat pe probleme economice.

Costurile modernizării liniilor de căle ferată între staţiile Oberwart (Austria) şi Szombathely (Ungaria) se ridică la 130 de milioane de euro, iar Austria va contribui cu 89 de milioane de euro, în timp ce contribuţia Ungariei va fi de 30 de milioane de euro, a afirmat Hans Niessl, guvernatorul landului austriac Burgenland. De asemenea, modernizarea căii ferate care uneşte oraşul Sopron de Ebenfurth va costa 43 de milioane de euro, Austria contribuind cu 33 de milioane de euro, în timp ce aportul Ungariei va fi de 10 milioane de euro. Proiectul va crea 2.200 de locuri de muncă în apropierea graniţei dintre cele două ţări şi va aduce importante avantaje economice zonei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO