Business Internaţional

Ungaria reîntroduce Golden Visa pentru străinii cu bani. Doritorii trebuie să invească cel puţin 250.000 de euro şi vor primi rezidenţă pe 10 ani, precum şi accesul liber în UE. Un program similiar a fost abandonat în 2017 din cauza acuzaţiilor de corupţie

Ungaria reîntroduce Golden Visa pentru străinii cu...

Autor: Valeriu Dănilă

15.11.2023, 17:26 2462

Ungaria va oferi rezidenţă celor care cumpără proprietăţi scumpe în ţară, la şase ani după anularea unui program similiar pe fondul acuzaţiilor de corupţie, scrie Bloomberg.

Programul le va permite celor care investesc cel puţin 250.000 de euro în fonduri de investiţii imobiliare sau 500.000 de euro în proprietăţi să aplice pentru un permis de rezidenţă valabil pe 10 ani, cu posibilitate de reînnoire. Totodată, donaţiile de cel puţin 1.000.000 de euro în fundaţii vor da eligibilitate pentru program.

Ungaria a fost nevoită să închidă un proiect similiar în 2017, care oferea rezidenţă şi călătorii nelimitate în UE investitorilor în titluri de stat maghiare de cel puţin 300.000 de euro. Astfel, s-a înregistrat un număr masiv de aplicaţii din Rusia şi China, programul fiind închis din cauza scandalurilor de corupţie.

Această modalitate de acordare a vizelor este controversată în Europa, unde se crede că ar putea creştere artificial preţurile imobiliare. Portugalia şi Irlanda au închis recent astfel de programe din această cauză.

Guvernul maghiar susţine că are nevoie de cel puţin 500.000 de noi muncitori pentru a satisface cererea în creştere din economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO