Business Internaţional

Ungaria critică decizia Curţii de Justiţie a UE cu privire la sistemul de relocare al azilanţilor

Ungaria critică decizia Curţii de Justiţie a UE cu...

Autor: Marian Avram, Mediafax

06.09.2017, 14:06 88

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a respins, miercuri, plângerile înaintate de către Slovacia şi Ungaria cu privire la ilegalitatea sistemului de cote obligatorii de relocare a imigranţilor, adăugând că Bruxellesul îşi păstrează dreptul de a impune acest sistem statelor membre.

Szijjarto a afirmat că această decizie pune în pericol securitatea şi viitorul UE, adăugând că este o decizie politică. Ministrul maghiar de Externe a promis că Ungaria va continua să conteste eforturile UE de a forţa statele membre să primească migranţi. Potrivit lui Szijjarto, Ungaria va continua să pună accent pe frontierele UE, precizând că este timpul ca UE să renunţe la sistemul cotelor obligatorii.

Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a afirmat că Guvernul de la Bratislava va respecta decizia Curţii Europene de Justiţie. Cu toate acestea, Fico a afirmat că Slovacia nu-şi va schimba poziţia cu privire la sistemul cotelor obligatorii.

De cealaltă parte, Germania, prin vocea ministrului de Externe Sigmar Gabriel, a salutat decizia Curţii. Sigmar a afirmat că se aşteaptă ca toate statele membre UE să implementeze decizia ”fără nicio ezitare”.

”Mereu le-am spus partenerilor noştri din estul Europei că este normal să ceară clarificări legale, daca există îndoieli. Dar acum ne aşteptăm ca toţi partenerii europeni să respecte hotărârea şi să o pună în aplicare fără întârziere”, a declarat Sigmar Gabriel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO