Business Internaţional

Ungaria ar vrea să trimită astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională

Ungaria ar vrea să trimită astronauţi pe Staţia...

Autor: Bogdan Cojocaru

03.06.2020, 00:00 87

Ungaria a început o misiune ştiinţifică pe termen lung cu intenţia de a trimite un astronaut maghiar pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) până la jumătatea anului 2020, a declarat ministrul afacerilor externe şi comerţului Peter Szijjarto, potrivit unui articol al site-ului proguvernamental kormany.hu.

„Având în vedere faptul că considerăm că cercetarea spaţială este un sector al industriei viitorului, acesteia i s-a acordat şi un rol în cadrul programului economic strategic care vizează facilitarea ieşirii Ungariei din actuala criză, finanţare importantă fiind acordată afacerilor care sunt active în domeniu, a explicat Szijjarto, după o întâlnire a miniştrilor UE responsabili cu spaţiul cosmic. El a adăugat că guvernul a creat o strategie spaţială naţională cuprinzătoare, care urmăreşte să crească rolul companiilor din Ungaria în cadrul sectorului.

În ceea ce priveşte trimiterea unui astronaut pe ISS, Szijjarto a spus: „Pentru pregătirea acestui lucru, lucrăm la trei proiecte majore, dintre care două implică trimiterea unui satelit ştiinţific în spaţiu, în timp ce al treilea presupune dezvoltarea unui sistem de măsurare la bord, care va fi instalat pe Staţia Spaţială Internaţională“. Oficialul a subliniat că, de asemenea, Ungaria şi-a dublat contribuţia la bugetul Agenţiei Spaţiale Europene. Ministrul a menţionat că în acest an se împlinesc 40 de ani de când primul astronaut maghiar a călătorit în spaţiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO