Business Internaţional

UNCTAD revizuieşte pozitiv prognoza de creştere a economiei globale. Plus 4,7% în 2021

Economia globală urmează să crească cu 4,7% în acest an datorită unei redresări mai puternice în Statele Unite, arată un raport al U.N. Conference on Trade and Development (UNCTAD), organismul ONU revizuindu-şi previziunea anterioară, de 4,3%, relatează Reuters.

"Recuperarea globală care a început în al treilea trimestru al anului 2020 este de aşteptat să continue până în 2021, deşi cu un mare grad de imprvizibilitate, reflectând incertitudini epidemiologice, politice şi de coordonare", se arată în raport.

La începutul acestei luni, OCDE şi-a revizuit, de asemenea, prognoza de creştere pentru acest an, la 5,6%, de la 4,2%.

Raportul de 22 de pagini al UNCTAD spune că pandemia de COVID-19 va avea consecinţe economice de durată care vor necesita sprijin guvernamental continuu, apreciind că principalul risc pentru perspectivele globale este o „revenire greşită la austeritate”.

Raportul estimează că anul trecut a avut loc o scădere de 3,9%, impactulul pandemiei fiind caracterizat ca „exorbitant”, precum şi de „distrugerea veniturilor la o scară fără precedent”, persoanele din ţările în curs de dezvoltare fiind deosebit de afectate.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.