Business Internaţional

Una dintre cele mai mari bănci din Germania, Deutsche Bank, anunţă că investiţiile în criptomonede ar putea însemna „pierdere totală”

Una dintre cele mai mari bănci din Germania, Deutsche...

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.01.2018, 09:36 1518

Departamentul de gestiune Wealth Management al Deutsche Bank AG, nu oferă consultanţă cu privire la investirea în criptomonede din cauza volatilităţii ridicate, a posibilei manipulări a preţurilor şi a furtului sau a pierderii de date, scrie Bloomberg.

Markus Mueller, directorul global al Oficiului pentru Investiţii, a declarat într-un interviu pentru Bloomberg News că motivele pentru care Deutsche Bank AG nu oferă servicii de consultanţă cu privire la investirea în criptomonede sunt volatilitatea ridicată a pieţei, posibila manipulare a preţurilor şi pierderea sau furtul de date.

„Noi nu o recomandăm această formă de investiţie decât celor care investesc speculativ, deoarece există un risc de pierdere totală”, a spus Markus Mueller.

Mueller nu este singurul care avertizează împotriva cripto-valutelor, de altfel, guvernatorul băncii spaniole, Luis Maria Linde, a declarat că „cripto-valutele reprezintă un avantaj care aduc după sine riscuri enorme”, iar Asociaţia Planificatorilor Financiari din Austria au comparat investiţiile în criptomonede cu o „vizită la cazinou”.

Soluţiile pentru a transforma investiţiile în criptomonede într-un tip de active în viitor sunt reglementările, securitatea şi transparenţa, a adăugat Mueller.

În utlima săptămână, preţul unui Bitcoin a fluctuat foarte mult, înregistrând creşteri sau scăderi de până la 20% într-o singură zi, iar pe de altă parte au fost preocupări cu privire la eventualele represalii dure din partea autorităţilor de reglementare din Asia.

Mueller a spus că cei care emit criptomonede ar trebui să colaboreze cu autorităţile de reglementare, deoarece regulamentul protejează investitorii împotriva abuzurilor şi a criminalităţii, adăugând că „este posibil ca o guvernare potrivită să fie gata în cinci sau chiar zece ani de acum înainte”.

De altfel, reglementarea financiară a Japoniei nu se grăbeşte să urmeze exemplul SUA şi să permită listarea contractelor futures legate de criptomonede, potrivit unui oficial superior din cadru Agenţiei pentru Servicii Financiare.

În opinia lui Mueller, banii tradiţionali sunt susţinuţi de puterea economică de bază a unei ţări, iar criptomonedele ar putea funcţiona doar ca un magazin de valoare, dacă societăţile emitente au un model de afaceri sustenabil.

„Croptomonedele fac tranzacţii mai uşoare şi mai rentabile, fiind cel mai dezordonat sector din domeniul financiar şi public de când a fost inventat internetul”, susţine Mueller.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO