Business Internaţional

Un suspect este baricadat în continuare la Saint-Denis, iar cinci persoane au fost arestate

Un suspect este baricadat în continuare la Saint-Denis,...

Autor: Ioana Bojan

18.11.2015, 10:31 4586

Potrivit informaţiilor obţinute de cotidianul Le Figaro, un suspect este baricadat în continuare în apartamentul din Saint-Denis vizat de operaţiunea forţelor franceze, în cadrul căreia au fost răniţi poliţişti.

Parchetul din Paris a precizat că în cadrul operaţiunii au fost arestate cinci persoane, iar o femeie-kamikaze, baricadată în apartament, a murit după ce şi-a detonat centura cu explozibili.

Potrivit Parchetului, trei bărbaţi au fost arestaţi în apartamentul luat cu asalt de forţele de ordine, în timp ce un bărbat şi o femeie au fost arestaţi în imediata apropiere.

Operaţiunea forţelor speciale franceze Raid, la care participă şi armata, l-ar viza pe presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, a relatat anterior cotidianul Le Parisien.

Conform informaţiilor obţinute de Le Parisien, forţele de securitate căutau doi bărbaţi la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului. Unul dintre ei este presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, un belgian despre care se ştia că se afla în Siria. Deocamdată nu se ştie dacă acesta se află printre persoanele ucise sau arestate.

În cadrul operaţiunii declanşate de forţele speciale Raid miercuri dimineaţă au fost trase numeroase focuri de armă, locuitorii fiind avertizaţi să rămână în case.

Trei poliţişti au fost răniţi în cursul intervenţiei, potrivit lui Arnaud Leduc, un reprezentant al poliţiei din Seine-Saint-Denis.

Potrivit postului de radio RMC, cinci persoane ar fi fost baricadate în apartamentul vizat de asaltul forţelor de securitate.

Regia de transport public din Paris a informat că circulaţia metroului a fost întreruptă între Saint-Denis Universite şi Saint-Denis - Porte de Paris, din motive de securitate. De asemenea, circulaţia tramvaielor pe liniile T1 şi T8 a fost întreruptă.

Poliţia a evacuat piaţa Jean-Jaures, situată în apropierea Primăriei, sfătuindu-i din nou pe locuitori să rămână în case. Străzile la Republique, Cornillon şi Chaumette au fost înconjurate de forţele de securitate.

Primarul din Saint-Denis, Didier Paillard, a anunţat la rândul său că şcolile din centrul oraşului vor rămâne închise "cel puţin pe parcursul dimineţii".

La Saint-Denis, în apropiere de Stade de France, a avut loc primul atentat de vineri noaptea, când un kamikaze a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa, omorând o persoană şi rănind alte 30.

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor sângeroase comise vineri seara la Paris şi Saint-Denis, soldate în total cu 129 de morţi, este o figură din cadrul grupării Stat Islamic (SI) cunoscută justiţiei din Franţa şi Belgia.

Potrivit unei surse din Franţa apropiate dosarului, acest bărbat în vârstă de 27 de ani de origine marocană s-ar afla la originea mai multor atentate sau planuri de atentat în Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO