Business Internaţional

Un român a inventat o soluţie creativă pentru jucării comestibile, prezentată la cel mai mare show de invenţii din Londra

Un român a inventat o soluţie creativă pentru jucării...
05.02.2016, 14:24 870

Un român a inventat soluţie creativă pentru jucării comestibile, pe care a numit-o ”Cristal Reticular”. Invenţia a reuşit să îşi facă loc la cel mai mare spectacol de inovare din Marea Britanie.

Cristalul Reticular este una dintre primele 100 de inovaţii care au fost prezente la Inovare UK 2015. Acest eveniment a avut loc la Old Billingsgate din Londra unde au fost peste 3.000 de participanţi.

Piaţa de jucării şi jocuri este una dintre cele mai dinamice sectoare din România. Principalii factori care au contribuit la creşterea vânzărilor in România sunt redresarea economică si o putere mai mare de a cheltui per familie. 

Ideea de Cristal Reticular a pornit în timpul studiilor in 2008 de la o componentă a spaţiului ce poate fi asamblată la infinit fără pierderi de stabilitate. După 7 ani de cercetare cu fonduri de susţinere din public, familie si prieteni, ideea a ajuns la un stagiu care permite comercializarea.

Proiectul a atras atenţia celor din Marea Britanie, in schimb fondatorul este hotărât să exporte acest produs din România şi să uşureze munca părinţilor ţinând copii ocupaţi. CEO-ul de la InnovateUK, Ruth McKernan a spus: "Andrei Toma este un câştigător meritat şi se alătură unui grup de prestigiu de 100 de inovatori de top care simbolizează produsele de top din 2015. Cu participanţi de la investitori internaţionali, cumpărători şi antreprenorii vizionari pana la guverne si mediul academic, acest eveniment este o vitrina inedită pentru companiile câştigătoare. "

"Dacă te consideri câştigător poţi fi oriunde, nu contează ţara de unde vii. Singura capcană de pe piaţă este cea politică si mulţi antreprenori au cumpărat etichete străine. Când vine vorba de consumatori, ei pot fi oriunde, ţinând cont că globalizarea a democratizat comerţul dar şi accesele la piaţă, prin educaţie, sunt ferm convins că aceasta jucărie va deveni un simbol al României pentru ca te poţi juca dar si mânca, un lucru greu de rezolvat pentru părinţi."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO