Business Internaţional

Un mare producător auto japonez calcă pedala de frână. Honda a intrat în vizorul hackerilor şi opreşte o parte din producţie din cauza atacaurilor cibernetice

Un mare producător auto japonez calcă pedala de...

Autor: Alexandru Gologan

09.06.2020, 07:21 194

Compania japoneză de automobile Honda a fost vizată de hackeri. Specialiştii din domeniul securităţii cibernetice au descoperit în sistemul companiei urmele activităţii ilegale. Honda şi-a sistat o parte din producţie până când problema va fi rezolvată.

Compania japoneză producătoare de automobile Honda sistează o parte din operaţiunile de producţie din cauza atacurilor cibernetice. Specialiştii din domeniul informatic au descoperit în sistemul companiei dovezi ale activităţii ilegale a hackerilor. Honda a semnalat breşa de securitate duminică.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Chris Abbruzzese, a declarat luni că situaţia este monitorizată în prezent şi sunt evaluate daunele produse.

Reţeaua internă a celor de la Honda a fost infectată cu un virus care blochează sistemul până când victima plăteşte pentru o cheie de criptare. Virusul aparţine unui grup intitulat Snake, care este de asemenea responsabil pentru virusarea gigantului medical european Fresenius.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO