Business Internaţional

Un gigant din industria tech anunţă că va concedia 10.000 de angajaţi din Europa, 20% din forţa de muncă din regiune

Un gigant din industria tech anunţă că va concedia...

Autor: Eduard Ivanovici

25.11.2020, 15:10 1393

Furnizorul american de servicii şi echipamente IT International Business Machines (IBM) plănuieşte să elimine 10.000 de locuri de muncă din Europa, într-o încercare prin care intenţionează să reducă nivelul costurilor de-a lungul diviziei dedicate serviciilor, care a înregistrat rezultate modeste în ultimul timp, anunţă Bloomberg.

Mişcarea va afecta 20% din forţa de muncă din regiune, Marea Britanie şi Germania urmând să fie cele mai afectate ţări. În plus, mişcarea va intra în efect în Polonia, Slovacia, Italia şi Belgia.

„Deciziile care vizează staff-ul sunt lansate în ideea de a oferi clienţilor cel mai bun suport pe care suntem în stare să îl oferim”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, adăugând că IBM va continua să investească în platforme de cloud, inteligenţă artificială (AI) şi procesele de training pentru angajaţi.

Impactul se va simţi din plin în rândurile diviziei de servicii IT, care gestionează operaţiunile zilnice de infrastructură, precum gestionarea datelor clienţilor şi suportul tehnic pentru instalarea, funcţionarea şi repararea echipamentelor.

Între timp, IBM România continuă extinderea echipelor din cele trei sedii pe care le deţine pe plan local, deschizând astfel 78 de poziţii în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara.

„Acordăm importanţă zonei de cloud hibrid, care permite gestionarea constantă pe mai multe clouduri publice şi private, şi de inteligenţă artificială”, a declarat zilele trecute pentru ZF Marta Branska-Rybicka, country leader IBM România şi Moldova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO