Business Internaţional

Un cutremur puternic a lovit Marocul, ucigând cel puţin 296 de persoane

Un cutremur puternic a lovit Marocul, ucigând cel puţin...

Autor: Andreea Tobias

09.09.2023, 07:28 31

Un cutremur puternic a lovit Marocul, ucigând cel puţin 296 de persoane. Seismul, care a avut o magnitudine de 7,2 pe scara Richter, s-a produs vineri seara târziu la aproximativ 70 de kilometri de Marrakech.

Majoritatea deceselor au avut loc în zonele montane greu accesibile, unde multe clădiri sunt construite din materiale fragile. Ministerul de Interne a declarat că estevorba despre un bilanţ preliminar al morţilor şi că 153 de persoane au fost rănite, potrivit Reuters.

Mai multe clădiri au fost distruse, iar locuitorii marilor oraşe au fugit din case lor.

Locuitorii din Marrakech, cel mai apropiat oraş mare de epicentru, au declarat că unele clădiri s-au prăbuşit în oraşul vechi, un sit al patrimoniului mondial UNESCO, iar televiziunea locală a prezentat imagini cu turnul unei moschei căzut şi cu moloz pe maşinile distruse.

Canalul de ştiri pan-arab al-Arabiya a raportat că au fost ucise cinci persoane dintr-o familie.

Ministerul de Interne, în declaraţia sa televizată privind bilanţul victimelor, a îndemnat la calm şi a precizat că seismul a lovit provinciile Al Haouz, Ouarzazate, Marrakech, Azilal, Chichaoua şi Taroudant.

Centrul geofizic al Marocului a declarat că seismul s-a produs în zona Ighil din Marele Atlas, cu o magnitudine de 7,2. Serviciul de prospecţiuni geologice al SUA a estimat magnitudinea cutremurului la 6,8 şi a precizat că acesta s-a produs la o adâncime relativ mică, de 18,5 km..

Cutremurul este cel mai mortal din Maroc de la un seism din 2004 în apropiere de Al Hoceima, în nordul munţilor Rif, care a ucis peste 600 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO