Business Internaţional

Un credit neporformant aduce pe piaţa britanică de locuinţe o proprietate estimată la 250 de milioane de lire sterline. Ar fi cea mai scumpă vânzare din istoria Londrei

Un credit neporformant aduce pe piaţa britanică de...

Autor: Valeriu Dănilă

01.03.2023, 13:49 566

Holme, amplasat pe patru acri din Regent's Park în centrul Londrei, a atras deja interesul cumpărătorilor foarte bogaţi, iar agenţii care vând proprietatea speră ca aceasta să ajungă la 250 de milioane de lire sterline, titrează Financial Times.

Acestă tranzacţie ar depăşi preţul celei mai scumpe case din Londra, conacul de 210 de milioane de lire sterline, cu vedere la Hyde Park, deţinut de fondatorul Evergrande, Hui Ka Yan.

Prinţul Abdullah bin Khalid bin Sultan al-Saud, membru al familiei regale saudite şi reprezentant al Arabiei Saudite la Organizaţia Naţiunilor Unite la Viena, este unul dintre proprietarii efectivi împreună cu alţi membri ai familiei, potrivit datelor din Land Registry.

Conacul a căzut în mâinile administratorului judiciar după ce un împrumut de aproximativ 150 de milioane de lire sterline, garantat cu proprietatea, a devenit scadent.

Holme este activul cu cea mai mare valoare din portofoliul de proprietăţi cu ajutorul căreia a fost garantată datoria, iar vânzarea casei londoneze este înţeleasă a fi cea mai uşoară modalitate de a achita împrumutul.

Locuinţa veche de 205 de ani, una dintr-un număr mic de reşedinţe situate în parcul central al Londrei, a fost construită pentru James Burton, un dezvoltator imobiliar georgian, care a construit părţi mari din capitală în zone inclusiv Bloomsbury şi Regent Street.

Piaţa celor mai scumpe locuinţe din Londra a fost din ce în ce mai dominată de cumpărători din străini în ultimele decenii, capitala Marii Britanii fiind favorizată parţial din cauza legilor sale solide asupra proprietăţii şi a capacităţii de a cumpăra în mod discret, fără a lăsa practic nicio urmă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO