Business Internaţional

UE va fi alături de Ucraina „cât va fi nevoie”, promite Von der Leyen

UE va fi alături de Ucraina „cât va fi nevoie”,...

Autor: Cosmin Pirv

04.11.2023, 12:22 33

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat sâmbătă că UE va fi alături de Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”.

Ursula von der Leyen a ajuns sâmbătă la Kiev.

„Sunt aici pentru a discuta despre calea de aderare a Ucrainei la UE. Sprijinul financiar al UE pentru a reconstrui Ucraina ca o democraţie modernă şi prosper”, a scris Von der Leyen pe platforma X.

Ea a adăugat că cea de-a şasea sa vizită în Ucraina de la invazia rusă va implica, de asemenea, discuţii pe tema unui nou pachet de sancţiuni UE împotriva Rusiei, care ar urma să includă o interdicţie asupra diamantelor ruseşti.

Preşedintele CE se va întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenskyy şi cu alţi oficiali ucraineni de rang înalt la Kiev, pe fondul îngrijorărilor că UE şi SUA şi-ar fi pierdut entuziasmul de a oferi ţării finanţare pe termen lung, scrie The Guardian.

„Bineînţeles că subiectul extinderii va fi pe primul loc pe ordinea de zi, dar şi sprijinul nostru financiar şi militar”, a declarat Von der Leyen reporterilor. „Cel mai important mesaj este reasigurarea faptului că suntem alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO