Business Internaţional

UE se pregăteşte pentru a răspunde pozitiv oricărei cereri de ajutor financiar din partea Spaniei

11.06.2010, 11:43 27

Uniunea Europeană se pregăteşte sa activeze un ajutor financiarpentru Spania în cazul în care guvernul de la Madrid va face oastfel de cerere, scrie Financial Times Deutschland.

Fără a cita surse, publicaţia precizează ca Bruxelles-ul seaşteaptă ca o astfel de cerere să vină în următoarele luni. Pentrua ajuta Grecia şi a asigura pieţele cu privire la siguranţa zoneieuro, Uniunea Europeana a alocat 750 miliarde euro în vedereaachiziţiei de obligaţiuni guvernamentale.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că pentrumoment nu există niciun semnal care să arate că Spania va solicitao un astfel de ajutor.

Ministerul spaniol al Economiei a dezminţit vineri că ar fitransmis Uniunii Europene o solicitare de sprijin economic, carăspuns la articolul scris de Financial Times Deutschland,transmite Reuters.

"Aceasta este o minciună. Nu există niciun pachet de salvare. Nus-a cerut nimic, nu se va cere nimic. Nu ştiu de unde au scosaceste informaţii", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvântal ministerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO