Business Internaţional

UE amână decizia de a impune vize canadienilor pe fondul menţinerii lor pentru români şi bulgari

UE amână decizia de a impune vize canadienilor pe...

Autor: Mediafax

14.07.2016, 09:59 6

Comisarii vor aştepta până la summitul Canada-UE, care va avea loc în această toamnă, sperând că Ottawa va elimina obligativitatea vizelor pentru cetăţenii români şi bulgari.

În luna aprilie, Comisia recomandase Paramentului şi Consiliului European să se pronunţe cu privire la această chestiune înainte de data de 12 iulie, lucru care nu s-a întâmplat. Executivul UE a constatat însă unele progrese în ceea ce priveşte acest aspect, în special mulţumită vizitei de săptămâna trecută a ministrului canadian al Imigraţiei, John McCallum.

Comisarul european pentru Migraţie şi Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos, a reamintit însă că Executivul UE va menţie presiunea pentru a soluţiona acest litigiu şi pentru a asigura reciprocitatea în materie de vize pentru toţi cetăţenii UE.

Înainte de a lua hotărârea de a nu mai solicita vize cetăţenilor români şi bulgari, Guvernul canadian doreşte să cunoască întregul tablou, în special care este numărul de cereri de eliberare a vizelor care au fost respinse şi numărul de încălcări ale regulilor privind migraţia, anunţă site-ul canadian.

Oficiali canadieni de rang înalt au efectuat, luna trecută, o vizită în România pentru a evalua progresele înregistrate de această ţară şi vor vizia de asemenea, Bulgaria în decursul acestei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO