Business Internaţional

Ucraina creşte importurile de electricitate după atacurile Rusiei şi pierde capacităţi de producţie

Ucraina creşte importurile de electricitate după...

Autor: Tiberiu Sabo

24.03.2024, 15:39 33

Ucraina a crescut puternic importurile de electricitate şi a oprit duminică exporturile după o serie de atacuri ale Rusiei asupra sistemului său energetic, în ultimele zile, în care principalul producător de energie, DTEK, a pierdut 50% din capacitatea sa, a arătat Ministerul Energiei de la Kiev.

Instalaţiile de generare şi de transport au fost atacate vineri de Rusia, provocând pene de curent semnificative în multe regiuni din Ucraina.

Instalaţii energetice din trei regiuni ucrainene au fost, de asemenea, atacate şi duminică dimineaţă.

"Pierderile din atacul de vineri au fost deja evaluate, iar grupul DTEK a pierdut 50% din capacitatea sa de generare", a declarat şeful firmei de distribuţie Yasno, Sergei Kovalenko, potrivit Reuters.

Acesta nu a oferit mai multe detalii. DTEK, cea mai mare companie privată de producere a energiei electrice din Ucraina, nu a comentat aceste informaţii.

Kovalenko a declarat că ruşii au atacat două părţi ale sistemului energetic - generarea şi distribuţia -, lovind atât centrale termice, cât şi hidroelectrice. "Inamicul a lovit puternic la nodurile de reţea şi la transformatoare", a spus el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO